Prvi mečevi osmine finala
43

Manchester United napravio veliki korak ka četvrtfinalu Evropske lige, pobjeda i Juventusa

K. H.
Detalj s utakmice između Manchester Uniteda i Betisa (Foto: EPA-EFE)
Detalj s utakmice između Manchester Uniteda i Betisa (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Betisa u prvom meču osmine finala Evropske lige i tako napravili veliki korak ka plasmanu među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju.
Crveni đavoli su sjajno otvorili meč i u šestoj minuti preko Rashforda došli u vodstvo od 1:0, no gosti iz Španije se vraćaju u 32. minuti kada je Perez pogodio za 1:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U sedmoj minuti nastavka, tačnije u 52. minuti, Antony postiže lijep gol i vraća Manchester United u vodstvo, a samo šest minuta nakon toga, dok je euforija s Old Trafforda nosila domaće igrače, Bruno Fernandes pogađa za 3:1 i donosi im veliku prednost.

Konačnih 4:1 postavio je Weghorst golom u 84. minuti, pa će tako United s velikom prednošću otići u Španiju na uzvratni meč.

Juventus je na svom terenu minimalno pobijedio Freiburg rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Di Maria u 53. minuti. Sevilla je na svom terenu bila bolja od Fenerbahčea rezultatom 2:0, dok je meč između Šahtara i Feyenoorda završen bez pobjednika (1:1).

U UEFA-inoj Konferencijskoj ligi, Basel i Slovan su odigrali 2:2, dok je Fiorentina na svom terenu bila bolja od Sivasspora sa 1:0. Gent i Bašakšehir su remizirali rezultatom 1:1, a Lech je pobijedio Djurgarden sa 2:0.