Rekordna cifra
0

Manchester United i službeno prihvatio ponudu Reala

Totalsport
Screenshot: Manutd.co.uk
Screenshot: Manutd.co.uk
"Sada nam još samo predstoji dogovoriti se s Cristianom. Transfer će biti zaključen kroz nekoliko idućih dana", objavili su u četvrtak iz Real Madrida.

Time je postalo jasno da je najbolji svjetski nogometaš u 2008. godini, 24-godišnji portugalski napadač Cristiano Ronaldo, definitivno postao novi igrač madridskog kluba.

Poznato je da je otišao za rekordnu svotu od 94 miliona eura. Sada još Florentinu Perezu samo preostaje dogovoriti uvjete s igračem. Pitanje je kolika će mu biti godišnja plata, te na koliko će godina potpisati.

"Real Madrid može potvrditi da je ponuda koju smo Manchester Unitedu poslali za Cristiana Ronalda službeno prihvaćena. Nadamo se da je igračev potpis sada samo pitanje dana", saopćili su sa Santiago Bernabeua.

Iz madridskog su kluba, saznaju španski mediji, otklonili mogućnost da će tim advokata poslati u Los Angeles, gdje je Portugalac na ljetovanju, da bi tamo s njim potpisali ugovor i dogovorili datum predstavljanja u Madridu.

Zato su na kalifornijskom terenu svoj posao već odradili iz Realove ljekarske službe. Pregledali su Realovi ljekari Portugalca, te objavili da njegovi problemi sa sportskom hernijom (povreda trbušnog zida) neće zahtijevati operaciju, već samo specifične terapijske tretmane i trenažne vježbe.