Premiership
35

Manchester United i Liverpool podijelili bodove u spektakularnom derbiju na Old Traffordu

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Manchester United i Liverpool su podijelili bodove u spektakularnom derbiju na Old Traffordu u 32. kolu engleskog Premiershipa remiziravši rezultatom 2:2.

United je odlično otvorio utakmicu i već u drugoj minuti Garnacho je izašao sam pred Kellehera, zaobišao ga i poslao loptu u gol, no njegov pogodak je poništen zbog ofsajda.

Nažalost za domaće navijače, to je bilo sve što su igrači Uniteda uspjeli uraditi u prvom poluvremenu.

Redale su se prilike pred golom Onane koji je bio na pravoj "streljani", a prema njegovom golu Redsi su uputili čak 15 šuteva. Od tih 15 u okvir gola su išla četiri, a Kamerunac je uspio ukrotiti tri šuta.

No, u 23. minuti Onana je konačno kapitulirao. Nakon kornera Nunez je prebacio loptu na drugu stativu gdje je spreman za šut bio Diaz i iz voleja pogodio za vodstvo Liverpoola rezultatom 1:0.

Kao da je neki drugi United izašao na teren u drugom poluvremenu. Prvi šut na susretu Crveni đavoli su uputili u 50. minuti i odmah su postigli pogodak.

Quansah je napravio nevjerovatnu grešku i dodao loptu pravo u noge Fernandesu koji je primijetio da je Kelleher daleko od svog gola i šutirao je iz prve, te je pogodio za 1:1 na opće oduševljenje navijača na Old Traffordu.

Čini se da se Kloppovi igrači nisu oporavili od tog šoka, te su igrali neprepoznatljivo, a novi veliki udarac im je zadao Mainoo u 67. minuti kada je postigao nevjerovatan pogodak iz okreta za 2:1.

Mainoo je tako sa 18 godina i 354 dana postao najmlađi strijelac Uniteda u duelima protiv Liverpoola u historiji.

Liverpool je do kraja susreta pokušavao doći barem do jednog boda, a u tome je uspio u 84. minuti kada je Salah iz penala pogodio za konačnih 2:2.

Ovim rezultatom Liverpool je ostao na istom broju bodova kao i Arsenal, te jednim više od Manchester Cityja, pa će utrka za titulu biti i više nego zanimljiva do u posljednjih sedam kola.

Manchester United - Liverpool 2:2 (Fernandes 50', Mainoo 67' - Diaz 23', Salah penal 84')

Tabela: