The Sun
0

Manchester United i Inter žele Van Persieja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema navodima londonskog tabloida The Suna, nizozemski napadač Arsenala Robin van Persie (25) na meti je dva nogometna giganta, Manchester Uniteda i Intera.

Van Persieju aktuelni ugovor s Arsenalom ističe na ljeto sljedeće godine, a u londonskom klubu su mu ponudili novo četverogodišnje produženje prema kojem bi sedmično trebao zarađivati 80.000 funti. Iako je Van Persie zadovoljan finansijskom stranom ugovora, još nije stavio stavio potpis na njega.

  • Finansijski je ponuda u redu, ali to nije jedino što mene zanima. Radi se i o mojim igračkim ambicijama i njih želim zadovoljiti. U posljednje četiri godine osvojio sam samo jedan trofej, FA Cup, i to mi je premalo. Želim više - rekao je Van Persie.

The Sun tvrdi da je menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson veliki ljubitelj Van Persiejeve igre, te da bi ga mogao pokušati dovesti, a slično navodno razmišlja i Interov strateg Jose Mourinho.

  • Robinu se sviđa u Arsenalu, ali je dostigao dob kada želi osvajati trofeje. Zna da ima klubova koji ga žele dovesti i čeka da vidi što će se dogoditi - rekao je neimenovani izvor blizak Van Persieju za The Sun.