Spreman na transfer
12

Manchester United i Aston Villa pregovaraju s agentom Giovannija Di Lorenza

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kapiten Napolija Giovanni Di Lorenzo je spreman promijeniti klub tokom ljeta, a dva engleska kluba su ušla u pregovore s njegovim agentom.

Tridesetogodišnji Di Lorenzo se bližio scenariju u kojem bi završio svoju karijeru u Napulju, no stvari su se promijenile ove sezone. Frustriran je i razočaran upravom kluba te nesretan zbog pada koji je uslijedio nakon osvajanja Scudetta.

Uprkos ovosezonskim poteškoćama Napolija, Di Lorenzo je pružao dobre partije te je u 40 nastupa upisao dva gola i sedam asistencija pa se stoga očekuje da će biti dio reprezentacije Italije na Evropskom prvenstvu.

Italijanski mediji pišu da su Manchester United i Aston Villa u kontaktu s njegovim agentom te da razmišljaju o transferu ovog ljeta. Sam Di Lorenzo je otvoreno rekao da je spreman na promjenu sredine, što je intenziviralo pregovore.

Tridesetogodišnji defanzivac će zatražiti razgovor s predsjednikom Napolija Aurelijem De Laurentiisom u narednim sedmicama kako bi se informisao o planovima i projektu kluba za sljedeću sezonu.

Njegov ugovor s Napolitancima važi do juna 2028. godine, a u 224 nastupa je upisao 15 pogodaka i 35 asistencija.