Premiership
35

Manchester United golom rezerviste Martiala savladao Tottenham u derbiju kola

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Old Traffordu u okviru 10. kola Premiershipa ekipu Tottenhama rezultatom 1:0.

Menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho je bio bijesan nakon poraza u Huddersfieldu te je danas tražio reakciju od svojih igrača protiv ekipe koja je stigla bez ključnog igrača, povrijeđenog Kanea.

U lošijem prvom poluvremenu viđena je samo jedna ozbiljna prilika kada je Lloris odlično odbranio udarac Rashforda iz slobodnog udarca.

Domaći su puno bolje otvorili drugo poluvrijeme, a nakon što su Rashford i Valencija bili neprecizni, Lloris je sjajno odbranio šut Lukakua.

Prvu ozbiljnu priliku na meču Tottenham je propustio u 77. minuti kada je Alli bio neprecizan, a već u sljedećem napadu Lukaku je pogodio stativu.

Dvije minute kasnije sjajni belgijski napadač glavom je asistirao rezervisti Martialu, koji matira Llorisa za konačnih 1:0.

Manchester United je sa sedmom pobjedom u sezoni zadržao drugo mjesto Premiershipa s dva boda zaostatka u odnosu na gradskog rivala Cityja, koji ima i utakmicu manje.

Tottenham je danas doživio prvi poraz nakon sedam kola i ostali su na trećoj poziciji.

Tabela: