Dnevnik As
0

Manchester u ponudu za Agüera uključuje Berbatova?

Totalsport
Španski sportski dnevnik As piše da je Manchester United spreman lansirati novu ponudu na adresu madridskog Atletica za argentinskog 21-godišnjeg napadača Sergija Agüera.

Odlascima Carlosa Teveza i Cristiana Ronalda Manchester United je u potrazi za pojačanjima kojima bi upotpunili praznine nastale u svojoj ekipi, a nakon što je prošlog tjedna njihova ponuda za Agüera teška navodno 46 miliona eura pala na nepolodno tlo, sada će primijeniti drugačiji pristup.

As navodi da bi United bio spreman u transfer uz isplatu od 40 miliona eura uključiti portugalskog 22-godišnjeg krilnog igrača Nanija, ali da se Atleticu takva opcija ne sviđa, budući je klub dobro pokriven na krilnim pozicijama. Druga opcija koju španlski dnevnik spominje je da se u cijeli posao uključi i transfer bugarskog reprezentativca Dimitra Berbatova (28), koji je prošlog ljeta prešao u Manchester iz Tottenhama za 36 miliona eura.

Uz Berbatova bi klub s Old Trafforda navodno bio voljan i platiti nekih 20-ak miliona eura, što bi kad se sve sabere bilo jako blizu visini odštetne klauzule koju Agüero ima u svojem ugovoru (do 2012. godine) a koja iznosi 60 miliona eura.