Transfer na pomolu
56

Manchester City zainteresovan za dovođenje Chelseajevog veznjaka Matea Kovačića

N. K.
Mateo Kovačić (Foto: EPA-EFE)
Mateo Kovačić (Foto: EPA-EFE)
Hrvat Mateo Kovačić privukao je interes Manchester Cityja pa se veznjak nalazi pred velikom odlukom o svojoj budućnosti u Chelseaju.

U međuvremenu, Chelsea je doživio težak udarac nakon što je potvrđeno da je defanzivac Thiago Silva pretrpio oštećenje ligamenata koljena protiv Tottenhama te postoji strah da bi mogao izostati čak šest sedmica.

Iako Chelsea nije predvidio vremenski okvir za Silvinu odsutnost, defanzivac će propustiti ono što bi moglo biti odlučujuće utakmice za trenera Grahama Pottera protiv Leeds Uniteda i Borussije Dortmund, i malo je vjerovatno da će igrati prije reprezentativne pauze krajem marta.

Veznjak Kovačić jedan je od niza igrača čiji sadašnji ugovor traje do 2024. godine, a Chelsea je odlučan izbjeći scenarij u kojem svi ulaze u posljednjih 12 mjeseci svojih ugovora, piše Telegraph.

Chelseajevi suvlasnici Todd Boehly i Behdad Eghbali naslijedili su situaciju u kojoj su Thiago, N’Golo Kante i Jorginho bili u posljednjoj godini svojih ugovora.

Jorginho je prodat Arsenalu u januaru, Silva je potpisao novi jednogodišnji ugovor, a Kante je blizu potpisivanja produženja.

Međutim, Chelsea sada ima Kovačića, Masona Mounta, Christiana Pulišića, Rubena Loftus-Cheeka, Pierre-Emericka Aubameyanga, Cesara Azpilicuetu i Silvu koji se približavaju posljednjoj godini svojih ugovora.

Čini se da je situacija upozorila City, čiji je menadžer Pep Guardiola veliki Kovačićev obožavatelj i očekuje se da će na ljeto napraviti promjene u veznom redu.

Cityjeva glavna meta je Jude Bellingham, ali klub se suočava s konkurencijom Liverpoola, Real Madrida i Chelseaja. Budućnost Ilkaya Gundogana, kojeg želi Barcelona, i Bernarda Silve je neizvjesna, dok ostaje za vidjeti šta će se dogoditi s Kalvinom Phillipsom, koji se nije proslavio otkako je došao iz Leeds Uniteda.