Koračaju ka tituli
29

Manchester City upisao 12. uzastopnu pobjedu i ostao na prvom mjestu Premiershipa

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja upisala je 12. uzastopnu pobjedu u Premiershipu s kojom su ostali na prvom mjestu na tabeli, a oni su u susretu 36. kola bili bolji od Burnleyja na gostujućem terenu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme ekipa Pepa Guardiole nije odigrala na svom nivou. Građani su imali posjed lopte, bili su bolji tim i nisu dopuštali Burnleyju da ugrozi njihov gol, ali izostala je realizacija i malo više koncentracije u kaznenom prostoru domaće ekipe.

City je u prvih 45 minuta imao sedam udaraca prema golu Heatona, ali nijedan nije završio u mreži i na poluvrijeme se otišlo s početnih 0:0.

Aktuelni prvak s potpuno drugačijim pristupom zaigrao je u drugom poluvremenu. Od prve minute nastavka redale su se prilike pred golom Burnleyja, u pojedinim trenucima čak osam domaćih igrača branilo se u svom petercu i na sve moguće načine pokušavai su zaustaviti City da stigne do vodstva.

Aguero u 48. i Bernardo Silva u 53. minuti imali su najbolje prilike za City, no odbrana Burnleyja na čelu s golmanom Heatonom činila je čuda u svom petercu i sjajno su branili svoj gol. Ipak, u 63. minuti su kapitulirali.

Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta se odbila do Aguera koji šutira prema golu Burnleyja, jedan defanzivac domaćih uspio je izbiti loptu, no ona je ipak prešla gol liniju i sudija Tierney pokazao je na centar.

Do kraja utakmice Manchester City je šampionski čuvao stečenu prednost i teškom mukom uspio je osvojiti tri boda s kojima su se vratili na čelo Premiershipa. Oni sada imaju 92 osvojena boda, jedan više od Liverpoola, a do kraja prvenstva očekuju ih dueli protiv Leicestera i Brightona.