Odigrano šest duela
31

Manchester City slavio "teniskim" rezultatom, Ahmedhodžićev Sheffield konačno pobijedio

D. P.
Sjajna partija Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Sjajna partija Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Šest utakmica 11. kola engleske Premier lige odigrano je danas, a ekipa Manchester Cityja ostvarila je novu ubjedljivu pobjedu, ovoga puta nad Bournemouthom rezultatom 6:1.

City danas nije "živio" na račun Erlinga Haalanda. Sjajni Norvežanin igrao je samo poluvrijeme, nakon čega je odmoren, a City je u oba poluvremena postigao po tri gola i tako "teniskim" rezultatom savladao Trešnjice.

Svoj dan imao je fantastični Jeremy Doku, koji je upisao pogodak i čak četiri asistencije u današnjoj utakmici. Dva gola dodao je Bernardo Silva, a po jedan još Phil Foden, Manuel Akanji i Nathan Ake.

Sheffield United našeg Anela Ahmedhodžića upisao je prvu pobjedu ove sezone. Iako našeg stopera nema zbog povrede, Oštrice su rezultatom 2:1 slavile protiv Wolverhamptona i tako dale znakove "života" ove sezone, iako su ostale na posljednjoj poziciji.

Brentford je u golijadi slavio protiv West Hama rezultatom 3:2, dok je Crystal Palace rezultatom 2:0 slavio na gostovanju Burnleyu. Jedini neriješen rezultat zabilježen je na Goodisonu gdje su remizirali Everton i Brighton (1:1).

U utakmici odigranoj nešto ranije, Manchester United je golom Brune Fernandesa iz nadoknade utakmice slavio na gostovanju Fulhamu rezultatom 1:0.

Premier liga, svi rezultati:

Fulham - Manchester United 0:1

Manchester City - Bournemouth 6:1

Burnley - Crystal Palace 0:2

Brentford - West Ham 3:2

Everton - Brighton 1:1

Sheffield United - Wolves 2:1

Tabela: