Premiership
16

Manchester City slavio protiv Leicestera, Mahrez na komičan način upropastio penal

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 37. kolu Premiershipa Manchester City je na svom Etihadu rezultatom 2:1 pobijedio Leicester City. Popularne Lisice bile su jako blizu remija, ali je Riyad Mahrez na komičan i rijetko viđen način upropastio udarac iz penala.

Manchester City je upisao petu uzastopnu ligašku utakmicu bez poraza, a u tom nizu zabilježio je tri pobjede. Na drugoj strani, Leicester je nakon dvije vezane pobjede upisao poraz.

Tim Pepa Guardiole imao je sjajan rezultat nakon nešto više od pola sata igre, ali je na kraju jedva izvukao pobjedu. Građani su poveli preko Silve u 29. minuti, a asistirao je Sane. Njemački igrač je nedugo nakon asistencije izborio i penal koji je u 36. minuti realizirao Gabriel Jesus.

Ipak, prije odlaska na odmor Leicester je izjednačio preko Okazakija. Igrala se 42. minuta i bilo je očekivano da domaćinu neće biti lako u drugom dijelu.

Leicester je u završnicu meča mogao ući sa rezultatom 2:2 da je Mahrez u 77. minuti pogodio iz penala. Zapravo. Alžirac je zatresao mrežu, ali je loptu nesretno dodirnuo dva puta prije nego je ona ušla u gol.

Šutirao je lijevom nogom, ali je lopta dotakla i desnu nogu koja je proklizala. Sudija je poništio pogodak i dodijelio loptu domaćem timu. Na kraju je ostalo 2:1.

Tabela: