Minimalan trijumf
17

Manchester City se osvetio Tottenhamu uz povratak na prvo mjesto Premiershipa

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Etihadu u okviru 35. kola Premiershipa ekipu Tottenhama rezultatom 1:0 i tako upisali 10. uzastopni trijumf u ligi, ali se i osvetili Pijetlovima za nedavno izbacivanje iz Lige prvaka.

Ljubitelji nogometa su još jednom mogli uživati u sjajnoj partiji obje ekipe, a već u trećoj minuti Ederson je sjajno odbranio udarac Heung-Min Sona.

Kazna je uslijedila samo dvije minute kasnije. Sergio Aguero je glavom spustio loptu za Phila Fodena, koji također glavom posprema loptu u mrežu za 1:0.

Opasno je potom zaprijetio Christian Eriksen, a Foden je sredinom prvog poluvremena mogao postići svoj drugi pogodak.

Nastavio je City s napadima, a u dva navrata u dobroj šansi našao se Bernardo Silva. Prvo je u 33. minuti bio neprecizan iz dobre situacije, a onda mu je Paulo Gazzaniga odlično odbranio u situaciji jedan na jedan pa promjene rezultat do odlaska na odmor nije bilo.

U nastavku je prikazana za nijansu lošija utakmica, a vrijedi izdvojiti da je Tottenham bio apsolutno bezopasan.

S druge strane, redale su se prilike. Neprecizni su bili Aguero, Foden i Leroy Sane. Građani su potom meč mirno priveli kraju i na kraju stigli do zaslužene pobjede.

City se vratio na prvo mjesto Premiershipa i sada ima bod više od drugoplasiranog Liverpoola, dok je Tottenham na trećoj poziciji.

Tabela: