Nogomet
0

Manchester City razmišlja o tužbi protiv Teveza?

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Manchester City razmišlja o pokretanju tužbe protiv svog nogometaša Carlosa Teveza budući da mu je zbog njegova ponašanja posljednjih mjeseci značajno pala cijena, piše u četvrtak Mirror.

Poznato je da za argentinskog napadača nema budućnosti u Cityju. Poslije sukoba s menadžerom "građana" Robertom Mancinijem, do kojeg je došlo zbog Tevezovog navodnog odbijanja da uđe u igru u dvoboju protiv Bayerna u Ligi prvaka, kontroverzni je nogometaš u studenom otputovao u Argentinu i više se nije pojavljivao u Manchesteru.

To ga je koštalo otprilike 9,3 miliona funti, što u kaznama, što u neisplaćenim plaćama i premijama. No, i klub je, također, na gubitku jer je bivšem kapitenu zbog dugog izbivanja s treninga i incidentnog ponašanja znatno pala cijena.

Manchester City traži za njega 25 miliona funti, što je osjetno manje od iznosa koji je prošlo ljeto nudio Corinthians (37 miliona funti). No, ni uz potražnju manje odštete, vodeća ekipa Premierlige još uvijek nije uspjela prodati 27-godišnjeg napadača.

Klupski čelnici stoga su, navodno, počeli razmatrati pokretanje civilne tužbe zbog štete koju im je svojim neprofesionalnim ponašanjem nanio Tevez. U klubu, naime, na temelju spomenute Corinthiansove ljetne ponude, smatraju da je igračeva cijena pala najmanje za 12 miliona funti što je iznos koji bi mogli potraživati ukoliko se odluče za sudski proces.