Premiership
33

Manchester City razbio Watford s nevjerovatnih 8:0, Bešić i Vrančić van konkurencije

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester City u potpunosti su na Etihadu u okviru šestog kola Premiershipa razbili ekipu Watforda rezultatom 8:0 i tako se iskupili za poraz u prošlom kolu od Norwicha.

Već nakon 18. minuta igre na semaforu je bilo nestvarnih 5:0. David Silva je doveo domaće u vodstvo na asistenciju De Bruynea, a Aguero je iz penala udvostručio prednost Građana. Na 3:0 povisio je Mahrez, a potom se u strijelce upisao i Bernard Silva, dok je peti gol za prvaka Engleske postigao Otamendi iskoristivši dodavanje Aguera.

Domaći su potom digli ručnu pa do odlaska na odmor nisu tresli mrežu Watforda. Ipak, u nastavku su nastavili s rešetanjem. Fantastični Bernard Silva je postigao još dva gola i upotpunio svoj hat-trick, dok je konačnih 8:0 postavio De Bruyne u finišu meča.

Burnley je s 2:0 bio siguran protiv Norwicha, a utakmicu je riješio Wood sa dva pogotka. Potencijalni bh. reprezentativac Mario Vrančić nije bio u kombinaciji zbog povrede lista.

Identičnu pobjedu ostvario je i Sheffield United na gostovanju kod Evertona. Mina je postigao autogol u 40. minuti, a sve je bilo riješeno deset mniuta prije kraja meča kada je pogodio Mousset. Bh. reprezentativac Muhamed Bešić zbog dogovora pri posudbi iz Evertona u Sheffield nije bio u kombinaciji za ovaj meč.

Tabela: