Carabao Cup
86

Manchester City razbio Arsenal i srušio rekord iz 1965. godine, Kolašincu svih 90 minuta

K. H.
Trenutak kada Gabriel Jesus pogađa za vodstvo Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Trenutak kada Gabriel Jesus pogađa za vodstvo Manchester Cityja (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja četvrti put uzastopno pobijedila je Arsenal na njihovom Emiratesu, ovaj put u meču engleskog Liga kupa, a tim Pepa Guardiole slavio je rezultatom 4:1.

Građani su fantastično otvorili meč i već u trećoj minuti dolaze do vodstva. Zinchenko je centrirao s lijeve strane, golman Topnika Runarsson griješi i Gabriel Jesus sa svega nekoliko metara loptu glavom šalje u mrežu.

Topnici su zaigrali nešto bolje nakon toga, iako su teško dolazili do lopte, a do poravnanja stižu u 31. minuti kada je Martinelli centrirao s lijeve strane, a Lacazette glavom pogodio za 1:1. Ubrzo nakon toga, mladi Martinelli koji je bio najbolji igrač Arsenala doživio je povredu, zbog čega je morao napustiti igru.

Ključni trenutak meča desio se u devetoj minuti drugog poluvremena, tačnije u 54. minuti kada je Mahrez iz slobodnog udarca pogodio za 2:1, mada treba reći da je novu veliku grešku napravio golman Runarsson kojem je lopta ispala iz ruku i završila u mreži.

Pet minuta nakon toga Foden pogađa za 3:1, iako je bio u nedozvoljenoj poziciji, ali se u Liga kupu ne koristi VAR tehnologija, a pitanje pobjednika riješio je Laporte golom u 73. minuti.

Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za Arsenal, a ovo je za Topnike prvi put nakon 1965. godine da su četiri puta uzastopno doživjeli poraz od jednog tima na svom terenu. Od 1960. do 1965. godine šest puta u nizu ih je pobijedio Chelsea.

U ranije odigranom meču, Brentford je na svom terenu bio bolji od Newcastlea sa 1:0.

Arsenal - Manchester City 1:4 Brentford - Newcastle 1:0