Sjajno raspoloženje
37

Manchester City proslavio titulu, urnebesni Haaland izjavio ljubav Grealishu i nasmijao sve

D. P.
Treća uzastopna titula za Manchester City (Foto: MCFC)
Treća uzastopna titula za Manchester City (Foto: MCFC)
Nogometaši Manchester Cityja danas su po deveti put proslavili titulu prvaka Engleske. Učinili su to nakon pobjede nad Chelseajem rezultatom 1:0.

City je već jučer zvanično postao prvak Engleske treći put u nizu. Za to je bio dovoljan poraz Arsenala od Nottingham Foresta, nakon čega je postalo jasno da trofej ide Građanima.

Prilika za proslavu titule stigla je već danas, kada je Chelsea u derbiju gostovao na Etihadu. Manchester City je slavio rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je još u prvom poluvremenu Julian Alvarez.

Nakon utakmice, uslijedila je dodjela pehara i šampionskih medalja ekipi koja je fantastičnom igrom u završnici sezone nadoknadila i prestigla Arsenalovu bodovnu zalihu.

Tokom proslave titule, igrači Cityja bili su u sjajnom raspoloženju, a u jednom trenutku urnebesnim komentarom sve je nasmijao Erling Haaland, koji iza sebe ima čudesnu sezonu.

Haaland je "upao" tokom izjave koju je davao Jack Grealish i svom saigraču na urnebesan način izjavio ljubav.

"Je..no te volim, znaš li to", poručio je norveški fenomen pred kamerama, nakon čega je Grealish prasnuo u smijeh. Dvojac se onda zagrlio i pokazao veliko zajedništvo koje vlada u svlačionici.

U tim trenucima voditelj Sky Sporta Dave Jones izvinjavao se gledateljima zbog jezika.