Prva runda
5

Manchester City pregazio niželigaša, Fulham i Leeds se oprostili od FA cupa

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Manchester Cityja upisala je ubjedljivu pobjedu protiv Rotherhama u meču 1. kola engleskog FA cupa, a Građani su trijumfovali rezultatom 7:0.

Aktuelni prvak Engleske u vodstvo je stigao već u 12. minuti kada asistenciju Kevina De Bruyna u pogodak pretvara Raheem Sterling. Nakon toga je uslijedio miran period igre, a drugi pogodak u prvom poluvremenu Manchester City je postigao u 43. minuti kada Foden pogađa za 2:0.

Kada su svi očekivali kraj prvog dijela, Ajayi postiže autogol i tako donosi prednost Građanima od 3:0. Gabriel Jesus je u 52. minuti povećao na 4:0, a tri preostala pogotka za Manchester City postigli su Mahrez, Otamendi i Sane.

Najveće iznenađenje u današnjim utakmicama bilo je ispadanje Fulhama koji je na svom terenu poražen od Oldhama sa 2:1. Odoi je doveo ekipu Claudija Ranierija u vodstvo u 52. minuti, ali Surridge i Lang donose prednost i pobjedu Oldhamu. QPR je na svom terenu pobijedio Leeds sa 2:1, a sigurnu pobjedu upisao je Watford u gostima kod Workinga.

Preston je poražen od Doncastera na svom terenu sa 3:1, dok je Milwall sa 2:1 bio bolji od Hulla. Sheffield je pred svojim navijačima poražen od Barneta sa 1:0.