Minimalna pobjeda
27

Manchester City pobijedio Tottenham i osvojio Liga kup, Son jecao u suzama nakon meča

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja osvojili su engleski Liga kup (EFL Cup) nakon pobjede protiv Tottenhama u finalu rezultatom 1:0.

Guardiolin tim je tokom svih 90 minuta bio bolji protivnik, za 90 minuta uspjeli su šutirati čak 21 put prema golu Tottenhama, dok su Pijetlovi uputili tek dva udarca prema golu Građana.

Na kraju je trenutak iz 82. minute odlučio pobjednika, a tada je Laporte nakon centaršuta De Bruynea iz kornera glavom pogodio za 1:0 i tako donio četvrti uzastopni Liga kup svom timu.

Kamera je nakon utakmice snimila igrača Tottenhama Sona kako jeca u suzama s obzirom na to da ovaj klub i nakon ovog meča nije osvojio trofej. Posljednji su, podsjećamo, osvojili prije 13 godina.

Ovo je za City ukupno osmi trofej Liga kupa u historiji i trenutno su poravnati s Liverpoolom na vrhu vječne liste, dok je Tottenham ostao na četiri trofeja u ovom takmičenju.

Manchester City će nakon ove utakmice igrati polufinale Lige prvaka te će pokušati što je brže moguće i matematički osigurati titulu prvaka Engleske, dok Tottenham očekuje bitka za mjesta koja vode u Evropu naredne godine.