Novi problem
21

Manchester City ostao i bez Mendyja, Liverpoolu se otvara put prema tituli

Klix.ba
Benjamin Mendy (Foto: EPA-EFE)
Benjamin Mendy (Foto: EPA-EFE)
Francuski defanzivac Benjamin Mendy je na početku sezone dokazao kako je izuzetno važan igrač za ekipu Manchester Cityja, ali je nedavno doživio novu povredu.

Mendyja nije bilo na terenu od reprezentativne pauze, a menadžer Pep Guardiola je prvo rekao kako Francuz ima problema s koljenom.

Međutim, sada je i potvrđeno da Mendy muči muku s povredom metatarzalnih kostiju stopala i nije poznato koliko je povreda ozbiljna.

Također, nije poznato koliko će biti odsutan s terena i po svemu sudeći Mendy neće biti u sastavu Građana ni ovog vikenda.

Mendy je vrlo bitan za Guardiolu, blistao je u novoj takmičarskoj godini, iako prošle sezone zbog učestalih povreda nije puno igrao.

City je bez njega imao dosta problema, poraženi su na startu Lige prvaka kod kuće od Lyona kada je lijevog beka igrao Fabian Delph, koji je bio i krivac za prvi gol Francuza.

Mendy je samo jedan u nizu igrača na koje Guardiola ne može računati pa će glavni konkurent Liverpool imati veliku šansu da napravi bodovnu razliku u borbi za titulu.