Mancini želi novog napadača
2

Manchester City nudi Fiorentini 30 miliona eura za Jovetića

Klix.ba
Stevan Jovetić (Foto: AFP)
Stevan Jovetić (Foto: AFP)
Engleski prvak Manchester City nakon neuspjeha pri dovođenju Robina van Persieja se okreće Stevanu Jovetiću i za njega Fiorentini nudi 30 miliona eura.

Građani su za dvadesetdvogodišnjeg Crnogorca spremni Violama platiti 30 miliona eura jer žele dovesti još jednog napadača u svoje redove prije završetka prijelaznog roka. Engleski šampion se odlučio na ovaj potez nakon izgubljene bitke od ljutog rivala Manchester Uniteda za dovođenjem Van Persieja iz Arsenala.

Menadžer Građana Roberto Mancini je rekao da mu je potreban još jedan napadač iako ima Sergija Aguera, Edina Džeku, Carlosa Teveza, Marija Balotellija, Emmanuela Adebayora, Roquea Santa Cruza i Johna Guidettija.

Jovetić je u Fiorentinu stigao iz Partizana 2008. godine. Za njega je interes pokazao Juventus, ali Stara dama ne želi platiti više od 20 eura za njegove usluge. Jovetić preferira igrati iza napadača. Vodstvu Fiorentine je rekao da želi napustiti ekipu jer nije siguran u njene ambicije ove sezone.

Novi menadžer Vicenzo Montella je u klub doveo tri playmakera, a to su Alberto Aquilani, Matias Fernandez i Borja Valero.

"Jovetić nije zadovoljan situacijom u Fiorentini. On je zvijezda u timu, ali želi i igrati sa ostalim zvijezdama", rekao je neimenovani izvor.

Prema pisanju stranice Goal.com, Džeko bi mogao biti taj koji će ustupiti mjesto Jovetiću, a svoju karijeru bi trebao nastaviti u Juventusu ili MIlanu, Drugi napadač za kojeg se smatra da napušta City je Santa Cruz za čiji transfer se vode pregovori, dok je Tottenham za Adebayora ponudio 5,1 milion eura.