Nogomet
6

Manchester City nakon preokreta savladao Arsenal

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U derbiju 17. kola Premiershipa Manchester City je na svom Etihadu rezultatom 2:1 nakon preokreta savladao Arsenal.

Nakon dva uzastopna poraza City je upisao dvije ligaške pobjede u nizu, dok je Arsenalu ovo drugi uzastopni poraz u Premiershipu nakon što je prošle sedmice poražen u gostima od Evertona.

Arsenal je imao sjajno otvaranje meča nakon što je Walcott odlično dodavanje Sancheza pretvorio u pogodak za 1:0. Idealnu priliku za izjednačenje City je imao već u šestoj minuti, ali Sterlingov udarac glavom odlazi pored gola.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda je uslijedio preokret Građana koji su već u 47. minuti poravnali preko Sanea. Taj gol je dao krila Cityju koji je još više napao, a trud se isplatio u 71. minuti kada Sterling vara Monreala i preiciznim udarcem pogađa mrežu Cechovog gola.

City je u 77. minuti imao sjajnu šansu da sigurnije dočeka završnicu, ali je De Bruyne pogodio stativu. Na kraju je ostalo 2:1.

Neobičan podatak na utakmici Arsenal je imao u 70. minuti kada su engleski statističari objavili da je Cech u tom trenutku skupio 33 pasa (računajući i netačne) što je više od ostalih igrača svog tima.

Ovo je bio osmi uzastopni meč Premiershipa u kojem je Cech primio barem jedan gol što je njegov najgori niz od dolaska na Otok.

Tottenham je na svom White Hart Laneu rezultatom 2:1 pobijedio Burnley. Alli (27') i Rose (71') pogađali su za Pijetlove, dok je jedini gol za goste postigao Barnes (21').

Tabela: