Premiership
11

Manchester City na Etihadu savladao Newcastle, Walker junak Građana

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja porazila je Newcastle u posljednjem meču subotnjeg programa 4. kola engleskog Premiershipa, a igrači Pepa Guardiole na kraju su slavili rezultatom 2:1.

Građani su puno bolje otvorili meč pa već u osmoj minuti stižu u vodstvo. Mendy je dodao loptu do Sterlinga, Englez je s lijeve strane ušao u sredinu, a onda preciznim udarcem, slično kao u prvom kolu protiv Arsenala, matira nemoćnog gostujućeg golmana za vodstvo od 1:0.

Aktuelni prvak nastavio je kontrolisati igru i bio je puno bolji protivnik na terenu, ali ipak u 30. minuti Svrake dolaze do poravnanja. Rondon je dobro sačuvao jednu loptu, vidio je Yedliina koji se odlično ubacio po desnoj strani, a njemu nije bilo teško da sa svega nekoliko metara matira nemoćnog Edersona.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a slično kao i u prvom, City je odmah na startu nastavka stigao do novog vodstva. Aguero je dodao loptu do Walkera, njegov razoran udarac s 25 metara nije mogao odbraniti golman Newcastlea i Građani su stigli u novo vodstvo.

Do kraja meča nije bilo pogodaka, iako je City imao nekoliko dobrih prilika, pa je susret završen rezultatom iz 52. minute i City je upisao treću pobjedu u novoj sezoni.