Uz prvijenac Kovačića
40

Manchester City lako izborio finale Svjetskog prvenstva i zakazao derbi s Brazilcima

D. P.
Kovačić nakon prvijenca za City (Foto: EPA-EFE)
Kovačić nakon prvijenca za City (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja rezultatom 3:0 bez ikakvih problema savladali su japansku Urawa Red Diamondse i tako izborili finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Aktuelni evropski prvak tradicionalno je krenuo u takmičenje od polufinala, a tu nije imao nikakvih problema. Tačnije, Urawa se dobro držala u defanzivi do prvog primljenog gola.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena Građani su probili bedem odbrane azijskog šampiona. Matheus Nunes je prošao po desnoj strani i ubacio, a loptu u svoju mrežu plasira nespretni Marius Hoibraaten.

U nastavku je sve bilo lakše. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u 52. minuti izlazi sam pred golmana japanskog kluba i postiže svoj prvijenac u dresu Manchester Cityja.

Konačnih 3:0 postavio je Bernardo Silva golom u 59. minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao i tim s Etihada je lako sačuvao prednost, bez nekih žestokih napada.

City će u finalu Svjetskog klupskog prvenstva igrati protiv južnoameričkog prvaka Fluminensea. Brazilci su jučer rezultatom 2:0 bili bolji od Al Ahlyja.

Finale između Manchester Cityja i Fluminensea igrat će se u petak s početkom u 19 sati.

Rezultat i strijelci:

Manchester City - Urawa 3:0 (Hoibraaten autogol 45+1', Kovačić 52', Silva 59')