Uključili se u anketu
20

Manchester City ismijava Liverpool zbog Stonesovog poteza: Ova je bila dobra

Piše: N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester City se prošle sezone mjesecima borio za nevjerovatnu četverostruku krunu. Na kraju se ekipa Pepa Guardiole morala zadovoljiti samo trostrukom budući da su zaustavljeni u četvrtfinalu Lige prvaka od Tottenhama.

City je ranije u sezoni osigurao Liga kup savladavši Chelsea na Wembleyju nakon penala. Vratili su se potom na Wembley kako bi krajem maja osvojili FA Cup tako što su razbili Watford rezultatom 6:0.

No, morali su mnogo više raditi kako bi osvojili svoju drugu uzastopnu titulu u Premiershipu. City je osvojio nevjerovatnih 98 bodova, ali su sve vrijeme bili pod pritiskom od Liverpoola koji je osvojio samo bod manje.

Navijači nemaju sumnju da je Cityjeva pobjeda nad Liverpoolom rezultatom 2:1 u januaru na Etihadu bila utakmica koja je napravila razliku.

To je bio jedini poraz Liverpoola u sezoni, a u tih 90 minuta se prednost Redsa na vrhu tabele istopila sa sedam na četiri boda. Ono što je ekipi Jurgena Kloppa agoniju učinilo još većom je što su bez vodstva u prvom poluvremenu ostali zbog samo 11 milimetara.

Naime, Sadio Mane je prvo pogodio stativu, a onda je John Stones napucao svog golmana. Defanzivac je zatim napravio čudesan potez zaustavivši loptu na liniji gola i tako je spriječio Mohameda Salaha da zatrese mrežu Građana.

I činilo se kako je City vremenom zaboravio taj trenutak. Ipak, SPORTbible je jučer napravio anketu u kojoj su navijači birali najdražu loptu kojom se igrao Premiership, a uključio se i zvanični Cityjev Twitter profil.

Oni su postavili screenshot presude gol-linije tehnologije koja je pokazivala "No Goal" uz opis "Ova je bila dobra". Kao što možete pretpostaviti, nije trebalo puno vremena da Liverpoovi navijači "napadnu" Cityjev profil ljutitim odgovorima.