Premiership
13

Manchester City i Liverpool idu u Ligu prvaka, Tottenham postigao Hullu sedam golova

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Chelseaja pobijedili su na Stamford Bridgeu u posljednjem 38. kolu Premiershipa ekipu Sunderlanda rezultatom 5:1.

Kada igraju prvi i zadnji i u nevažnoj utakmici kao što je ova bila, prvi je veliki favorit, a Antonio Conte je prije susreta tražio maksimalnu ozbiljnost za jubilarnu 30. pobjedu u ovom sjajnom prvenstvu za novog prvaka iz Londona.

Manquillo je već u trećoj minuti doveo goste u vodstvo, a onda je uslijedio preokret Chelseaja. Prvo je Willian nakon samo pet minuta izjednačio, a onda je Hazard na asistenciju Coste doveo Plavce u vodstvo.

Do kraja je Chelsea postigao još tri gola, a strijelci su bili Batshuayi dva puta i Pedro.

Tottenham je pregazio Hull u gostima rezultatom 7:1. Kane je doveo goste u vodstvo već u 11. minuti na asistenciju Eriksena, a u narednom napadu sjajni napadač udvostručio je prednost iskoristivši dodavanje Trippiera.

Alli je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena pogodio na asistenciju Son Heung-Mina, a Clucas je u 66. minuti postigao počasni gol za Hull.

Tottenham se tu nije zaustavio i do kraja meča postigao je još četiri gola. Strijelci su bili Wanyama, ponovo Kane, Davies i Alderweireld.

Manchester City je u sjajnoj utakmici razbio Watford u gostima rezultatom 5:0. Strijelci za Građane bili su Kompany, Fernandinho, Gabriel Jesus i dva puta Aguero. City je tako osigurao treće mjesto u Premiershipu.

I Liverpool je zabilježio sigurnu pobjedu kojom je osigurao plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Na Anfieldu je savladan Middlesbrough rezultatom 3:0, a strijelci su bili Wijnaldum, Coutinho i Lallana.

Arsenal je uprkos pobjedi nad Evertonom rezultatom 3:1 ostao na petom mjestu i naredne sezone igrat će Evropsku ligu. Bellerin i Sanchez doveli su Topnike u sigurno vodstvo, a Lukaku je iz penala pola sata prije kraja meča donio nadu Karamelama.

Ipak, u 91. minuti Ramsey je postavio konačnih 3:1 za domaće. Vrijedi istaći da je Arsenal gotovo cijelu utakmicu igrao s igračem manje nakon isključenja Koscielnyja.

Rezultati 38. kola Premiershipa:

Arsenal - Everton 3:1 Burnley - West Ham 1:2 Chelsea - Sunderland 5:1 Hull - Tottenham 1:7 Leicester - Bournemouth 1:1 Liverpool - Middlesbrough 3:0 Manchester United - Crystal Palace 2:0 Southampton - Stoke 0:1

Swansea - WBA 2:1 Watford - Manchester City 0:5