Premiership
40

Manchester City golom Sterlinga slavio u Newcastleu i došao do 18. pobjede u nizu

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na St. James Parku u okviru 20. kola Premiershipa ekipu Newcastlea rezultatom 1:0.

Građani su od samog početka krenuli žestoko i redale su se prilike pred golom odlično raspoloženog domaćeg golmana Elliota.

Aguero je već u sedmoj minuti pogodio stativu, kasnije je još dva puta bio neprecizan, a bolje sreće nisu bili ni De Bruyne i Jesus.

Ipak, nakon pola sata igre City dolazi u vodstvo kada je Sterling zakucao loptu u mrežu nakon preciznog centaršuta De Bruynea.

Prvu priliku na utakmici Newcastle je imao u 34. minuti kada je izblokiran udarac Aaronsa, a Aguero i Sterling nisu uspjeli pogoditi za uvjerljivije vodstvo Cityja u prvom poluvremenu.

Gdje je stao lider Premiershipa u prvom poluvremenu, tu je nastavio i u drugom dijelu meča.

De Bruyne je pogodio novu stativu, potom je još jednom bio neprecizan, kao i Sterling, dok je gol Aguera poništen zbog ofsajda pa promjene rezultata do kraja meča nije bilo.

City je tako upisao 18 pobjedu zaredom i učvrstio se na prvom mjestu Premiershipa s 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog gradskog rivala Uniteda. Newcastle je ostao na 15. poziciji.

Tabela: