Premiership
30

Manchester City golom iz penala i uz crveni karton za pamćenje savladao Wolvese

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: Manchester City)
Detalj s utakmice (Foto: Manchester City)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Etihad stadionu u 16. kolu Premiershipa ekipu Wolvesa rezultatom 1:0 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši šesti uzastopni prvenstveni trijumf.

Građani su od prve minute krenuli žestoko ka golu gostiju da što prije dođu u vodstvo, ali su se Wolvesi odlično branili u prvom poluvremenu. Nije Cityju pomogla ni ogromna dominacija u posjedu lopte, kao ni veliki broj opasnih napada koje su završavali bez konačne realizacije.

Detalj koji je prelomio utakmicu dogodio se u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je napadač gostiju Raul Jimenez dobio dva žuta kartona u 30-ak sekundi. Prvo je "požutio" zbog prekršaja, a onda je zaradio isključenje jer je odlučio zasmetati Rodriju prilikom izvođenja slobodnog udarca. Zaista, glup potez.

U nastavku je City očekivano još više pritisnuo, dok Wolvesi praktično nisu prelazili svoju polovinu terena. City je na kraju došao do gola vrijednog tri boda u 66. minuti kada je Sterling realizovao penal.

City se učvrstio na prvom mjestu na tabeli Premiershipa s četiri boda više od drugoplasiranog Liverpoola koji ima utakmicu manje, dok su Wolvesi na osmoj poziciji. City u narednom kolu dočekuje Leeds, dok će Wolvesi na gostovanje Brightonu.

Rezultat:

Manchester City - Wolves 1:0 (Sterling pen. 66')

Tabela: