Nogomet
1

Manchester City dovodi Pellegrinija i Isca?

Totalsport
Ove sezone nogometaši Manchester Cityja nisu uspjeli odbraniti naslov prvaka u engleskoj Premierligi. Gradski rival United je bio bolji, pa se popularni "građani" moraju zadovoljiti ulogom viceprvaka.

Konstanta je, kada je City u pitanju, ostala u pogledu Lige prvaka. Prošle sezone nogometaši Roberta Mancinija nisu ništa napravili u tom takmičenju, a i ove su ostali bez drugog kruga, tačnije, u grupi su zauzeli posljednje mjesto (iza Borussije Dortmund, Real Madrida i Ajaxa).

Premda se još ništa službeno ne spominje, lako je moguće da će bogati čelnici tog kluba napraviti promjene na trenerskoj klupi tokom ljeta, što znači da će klub napustiti talijanski strateg Roberto Mancini.

Španski AS napominje da zna ko je zamjenik. Već ranije se pisalo o pregovorima koje su vodili čelnici Cityja s 59-godišnjim čileanskim trenerom Manuelom Pellegrinijem. Čileanac je još uvijek na dužnosti trenera Malage, ali AS navodi s priličnom sigurnošću da će poslije devet godina Pellegrini napustiti Primeru (Villarreal, Real Madrid i Malaga).

I ne samo to, navodno je zbog toga City u prednost i kada je u pitanju lov na sjajnog 21-godišnjeg igrača Malage Romana Isca. Barcelona je do sada bila najspominjanija, ali izgleda da gubi utrku sa Manchester Cityjem koji priprema dvostruki posao s Malagom.