Nogomet
0

Manchester City doveo i Sylvinha

Totalsport
Prema pisanju engleskih medija, Manchester City je svojoj podužoj listi pojačanja u ljetnom prelaznom roku dodao i brazilskog lijevog braniča Sylvinha (35).

Sylvinhu je ugovor s Barcelonom istekao u junu, nakon čega su mu u katalonskom nogometnom klubu odbili ponuditi produženje. S Manchester Cityjem je dogovorio jednogodišnju saradnju čiji financijski detalji zasad nisu poznati.

  • Sylvinho je iskusan igrač koji i dalje može igrati na vrhunskoj razini i koji je nastupao za brazilsku reprezentaciju kao i za neke od najuglednijih evropskih momčadi. Kada se ukazala prilika da ga dovedemo u Manchester City kao slobodnog agenta, u njoj sam vidio sjajan posao za nas – rekao je menadžer Manchester Cityja Mark Hughes.

Sylvinho je karijeru započeo 1994. u Corinthiansu, nakon čega je igrao za Arsenal i Celtu, prije transfera u Barcelonu 2004. godine. U Manchester Cityju će vjerojatno biti alternativa Wayneu Bridgeu.

Iskusni brazilski branič je tako postao osmi igrač koji je u ljetnom prelaznom roku pojačao redove Manchester Cityja. Pridružio se tako Stuartu Tayloru, Carlosu Tevezu, Emmanuelu Adebayoru, Roqueu Santa Cruzu, Kolu Toureu, Garethu Barryju i Joleonu Lescottu, a za koje su bogati arapski vlasnici Cityja iskrcali oko 135 miliona eura.