Veznjak Leeds Uniteda
0

Manchester City dogovorio novi transfer, za 42 miliona funti stiže Kalvin Phillips

V. K.
Kalvin Phillips (Foto: EPA-EFE)
Kalvin Phillips (Foto: EPA-EFE)
Predstavnici Manchester Cityja dogovorili su večeras tranfer novog igrača, a ovaj put je riječ o veznom igraču Leeds Uniteda Kalvinu Phillipsu.

Prema pisanju britanskih medija, Phillips je ranije dogovorio lične uslove sa Cityjem, a zbog saradnje s Guardiolom odbio je ponude niza drugih klubova koji su bili zainteresovani za njegove usluge.

Kako navodi BBC, Leeds će za ovaj transfer inkasirati oko 42 miliona funti uz potencijalne bonuse u narednom periodu. Prema pisanju Davida Ornsteina, s bonusima bi Leeds United mogao na osnovu ovog transfera dobiti i dodatnih tri miliona funti.

Ujedno, ovo će za Phillipsa biti prvi odlazak kako iz Leeds Uniteda tako i iz grada Leedsa s obzirom na to da je ovaj 26-godišnjak rođen u ovom gradu te je prošao kroz sve omladinske kategorije Leeds Uniteda da bi u prvom timu puni potencijal pokazao pod vodstvom Marcela Bielse.

"Phillips je navijač Leedsa još od malih nogu, cijela porodica mu je također uz Leeds i nema sumnje da bi on bio zadovoljan da ostane na Elland Roadu do kraja karijere. Međutim, City može obećati trofeje, Ligu prvaka i novi iskorak u karijeri", piše Sky Sports.

Prema pisanju britanskih medija, City i Leeds su uz ovaj transfer dogovorili i transfer veznjaka Darka Gyabija koji će se pridružiti Leedsu u ugovoru vrijednom 5 miliona funti.