Premiership
92

Manchester City demolirao Chelsea (6:0), nezaustavljivi Aguero stigao rekord Shearera

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja demolirala je Chelsea u meču 26. kola engleskog Premiershipa na svom terenu rezultatom 6:0.

Da se Chelsea neće dobro provesti na Etihadu bilo je jasno već u četvrtoj minuti kada je Sterling pogodio za rano vodstvo Građana. Samo četiri minute nakon toga, Aguero je imao veliku priliku da postigne drugi pogodak, ali je sa svega nekoliko metara šutirao pored gola.

Ipak, Argentinac se u 13. minuti iskupio za veliki promašaj. Nakon jedne akcije Cityja Aguero je uzeo loptu na 25 metara od gola Chelseaja i fantastičnim udarcem pogađa dalje ugao golmana Arrizabalage za veliko slavlje domaćih navijača. Samo šest minuta nakon toga Aguero postiže svoj drugi, a za City treći pogodak, a potpuni potop Plavaca u prvom poluvremenu zaključio je Gundogan u 25. minuti kada udarcem s nekih 20 metara povećava na 4:0.

Vidno šokirani gostujući igrači pokušali su preko Pedra i Higuaina smanjiti vodstvo Manchester Cityja, ali nisu uspjeli, pa se na poluvrijeme otišlo s vodstvom aktuelnog prvaka od 4:0.

U 56. minuti Azpilicueta je srušio Sterlinga, a Aguero postiže treći pogodak za Manchester City. Tim pogotkom Aguero je sa 159 golova postao najbolji strijelac u ligaškim utakmicama za Manchester Cityja, a izjednačio se i sa legendarnim Alanom Shearerom po broju hat-trickova u Premiershipu (11).

Konačnih 6:0 postavio je Sterling u 80. minuti za potpuni potop Chelseaja.

Nakon ovog poraza, sudbina talijanskog stručnjaka na klupi Chelseaja Maurizija Sarrija je pod velikim upitnikom, a vlasnik Plavaca Roman Abramovič mogao bi se već nakon jedne nepune sezone zahvaliti bivšem treneru Napolija.

Ovim porazom Chelsea je pao na šest mjesto Premiershipa sa 50 bodova, koliko ima i Arsenal, dok je na četvrtoj poziciji Manchester United koji ima 51 bod. Prvi je Manchester City koji ima 65 bodova, koliko i Liverpool, ali i utakmicu više.