Premiership
26

Manchester City bijes zbog tri vezana poraza iskalio na Tottenhamu u gostima

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja su nakon tri vezana poraza sav svoj bijes iskalili na nesretnom Tottenhamu u 34. kolu engleskog Premiershipa.

Nakon poraza od Liverpoola u Ligi prvaka (3:0 i 2:1), te prvenstvenog od Manchester Uniteda (3:2), Građani su konačno zaigrali onako kako igraju većim dijelom sezone, te su s lakoćom razbili Tottenham u gostima rezultatom 3:1.

City je uputio čak 17 šuteva naspram sedam domaće ekipe, a pola od šest udaraca u okvir Llorisovog gola je završilo u njegovoj mreži. S druge strane jedan od dva šuta Spursa u okvir gola je pronašao put iza Edersonovih leđa.

Građani su poveli u 22. minuti kada je Jesus pogodio nakon Kompanyjeve asistencije, a samo tri minute kasnije Gundogan iz penala povisuje na 2:0. Tottenham je do počasnog pogotka stigao u 42. minuti , a strijelac je bio Eriksen.

Konačnih 3:1 postavio je Sterling u 72. minuti, a pobjeda Građana je mogla biti uvjerljivija da su malo koncentrisaniji pred Llorisovim golom bili Sane, De Bruyne, Silva i Sterling koji su tokom susreta promašili velike prilike za pogotke.

Manchester Cityju za ovjeru titule trebaju tri boda u narednih pet susreta, a prvu priliku imat će 22. aprila kada na Etihadu dočekuje Swansea.

Tabela: