Nakon kazne UEFA-e
99

Manchester City angažovao advokata čiji je dan 23.000 eura i koji je blokirao Brexit

F. Z.
David Pannick (Foto: EPA-EFE)
David Pannick (Foto: EPA-EFE)
Manchester City je angažovao advokata koji je dva puta uspio blokirati Brexit i čije dnevne usluge koštaju 23.000 eura kako bi oborio odluku UEFA-e o dvogodišnjem izbacivanju iz Evrope zbog kršenja pravila finansijskog fair playa, javio je Mirror.

Davida Pannicka smatraju jednim od najboljih advokata u Velikoj Britaniji, a Građani vjeruju kako će im pomoći da obore odluku UEFA-e.

Pannick je u dva navrata zastupao aktivistkinju Ginu Miller u slučajevima koji se odnose na Brexit. Uspio je 2016. godine spriječiti Theresu May da donese odluku o izlasku Velike Britanije iz Evropske Unije bez pristanka parlamenta.

Vlasnici Cityja nadaju se kako će upravo Pannick preokrenuti stvari u njihovu korist nakon UEFA-ine kazne, a prema navodima Mirrora njegove usluge plaćaju vrtoglavih 23.000 eura dnevno.

Podsjetimo, Manchester City kažnjen je s dvije godine zabrane igranja u UEFA-inim takmičenjima zbog kršenja finansijskog fair playa, a Građani će morati platiti i 30 miliona eura. Manchester City je najavio da će se žaliti Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.