Nogomet
0

Man. United želi razmjenu sa Romom, daju Chicharita za Pjanića

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Kako se bliži zimski prijelazni rok, trener David Moyes i uprava Manchester Uniteda uveliko su u potrazi za novim igračima. Trener tima sa Old Trafforda u Miralemu Pjaniću vidi dugoročno rješenje na sredini terena te će bh. reprezentativca pokušati dovesti već u januaru.

Kako pišu otočki mediji, United će Romi za Pjanića ponuditi svog napadača Javiera Hernandeza Chicharita. U rimskoj Vučici traže drugog napadača i svojevrsnu trampu sa engleskim klubom vide kao jedno od mogućih rješenja.

S druge strane, Pjanićeve ovosezonske igre privukle su pažnju mnogih velikana evropskog nogometa pa će se u Unitedu morati potruditi ukoliko žele dovesti bh. reprezentativca kojeg na Old Traffordu vide kao idelanu zamjenu za legendarnog Paula Scholesa, čijim je penzionisanjem United izgubio na kreativnosti na sredini terena.

Pjanić još uvijek nije potpisao novi ugovor sa timom sa Olimpica i u Romi neće dopustiti da im ovosezonski najbolji igrač ode besplatno.

Trener rimske ekipe Rudi Garcija je odlaskom Erika Lamele i Pabla Osvalda izgubio dva ključna igrača u napadu, a vjeruje se da će Chicharito biti taj koji će naredne godine nositi dres Vučice.