Nogomet
0

Mamiću pola godine uvjetne kazne i psihijatrijsko liječenje

FENA
Izvršni dopredsjednik NK "Dinamo" Zdravko Mamić nepravomoćno je danas osuđen na šest mjeseci uvjetne kazne i obvezno psihijatrijsko liječenje, zbog prijetnji bivšem zagrebačkom pročelniku Miljenku Mesiću i uništavanja službenih dokumenata gradskog poglavarstva.

U ponovljenom postupku zagrebački Općinski sud Mamiću je zbog prijetnji Mesiću dosudio šest mjeseci, a zbog uništavanja dokumentacije četiri mjeseca zatvora. Kazna mu je objedinjena u šest mjeseci uvjetno, uz dvogodišnji rok kušnje.

U tom razdoblju Mamić će, prema odluci suca Marijana Bertalaniča, morati posjećivati psihijatra. Ako to ne učini ili u počini teži prekršaj Mamiću prijeti pola godine zatvora.

Izvršni dopredsjednik "Dinama" nije bio na objavi presude na koju ima pravo žalbe.

Mamić i bivši pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša potukli su se 2003. u uredu tadašnje gradonačelnice Vlaste Pavić, nakon čega je Mamić zaprijetio Mesiću da će mu "on presuditi". Svađa i tučnjava izbila je zbog lokacijske dozvole i neslaganja oko Mamićevog projekta Eurotowerovog nebodera u Vukovarskoj ulici.