Velika pobjeda
134

Mamićev Al-Ain senzacionalno nakon penala eliminisao River Plate

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Al-Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su poslije boljeg izvođenja penala izbacili argentinski River Plate.

Al-Ain će u finalu igrati protiv boljeg iz meča između Kashime i Real Madrida, koji se igra u srijedu, dok će River Plate odmjeriti snage protiv poraženog za treće mjesto.

Odlično je krenulo za Al-Ain budući da je Berg već u trećoj minuti pogodio na asistenciju Barmana.

Ipak, već u 16. minuti uslijedio je preokret. Dvostruki strijelac za favorizovanu argentinsku ekipu bio je Borre, koji je iskoristio dodavanja Pratta i Martineza pa je 2:1 ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Slično kao u prvom poluvremenu, samo što se krenulo s centra u nastavku, ekipa koju s klupe predvodi Zoran Mamić dolazi do izjednačenja. Strijelac je bio Caio u 51. minuti.

River je u 69. minuti mogao doći do pobjede, ali Martinez nije realizovao penal pa su uslijedili produžeci, u kojima nije bilo pogodaka.

Uslijedili su penali u kojem je presudan bio promašen penal Pereza, odnosno odbrana golmana Eisa za veliko slavlje domaćih navijača.