{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mamić o slučaju "Hasić": Njegovi roditelji su prevarili Dinamo, meni se to ne bi desilo

13.11.2018. u 09:56
18
29
Mamić o slučaju "Hasić": Njegovi roditelji su prevarili Dinamo, meni se to ne bi desilo
18
Mamić o slučaju "Hasić": Njegovi roditelji su prevarili Dinamo, meni se to ne bi desilo
Zdravko Mamić (Foto: EPA-EFE)
Nekada prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić prvi put se oglasio o slučaju Ajdina Hasića, mladog bh. igrača koji je nedavno raskinuo ugovor s Modrima, rekavši kako je Dinamo ispao naivan i da se te stvari ne bi desile da je on bio u klubu.
Naime, roditelji mladog Hasića iskoristili su činjnicu da im je Dinamo poslao dva ugovora, jedan stari koji se trebao raskinuti i prijedlog novog koji je trebalo potpisati, međutim, nakon što su raskinuli stari ugovor shvatili su da je njihov sin slobodan igrač i odbili su potpisati novi ugovor.

Hasić je jedan od igrača za kojeg se interesuje gotovo čitava nogometna Evropa, a kako Mamić kaže, na Sudu će se vrlo lako dokazati krivica igrača i njegovih roditelja.

"Da sam ja bio u klubu, to se ne bi dogodilo. To je krimen Dinama, ispao je naivan. Dali smo Hasiću u ruke raskid starog ugovora i prijedlog novog. Naime, da se potpiše novi, trebalo je raskinuti stari. Da bi oba stupila na snagu, morali su ga potpisati njegovi roditelji, jer je riječ o maloljetniku. Neko je iz kluba to dao na potpis, a dječak, njegovi roditelji i njihovi savjetnici su to iskoristili. No, vrlo će se lako dokazati da se radi o klasičnoj prevari", kazao je Mamić za Sportske novosti.

Ipak, nekada prvi čovjek Dinama se nije zaustavio na tome pa je rekao da nije zadovoljan nekim postupcima čelnika Modrih i da bi on pronašao način kako da se obračuna s "grobarima" ovog kluba.

"Međutim, nešto je drugo u pitanju. Već je bilo problematičnih slučajeva za Dinamo, recimo slučaj 'Murić', u kojem sam ja bio i sudski progonjen iako sam samo štitio interes Dinama. Pravomoćno sam oslobođen, ali je Dinamo izgubio Murića. U tom je slučaju, međutim, kao i u ovom s Hasićem, ulogu imao advokat koji se zove Davor Radić. On je bio prisutan u USKOK-u kada je na ispitivanju bio Luka Modrić, jedne nedjelje u 23 sata, što je zakonski nedopušteno. Ne može svjedok davati iskaz uz prisustvo advokata. Također, taj isti Radić je bio svjedok tužiteljstva protiv Modrića za vrijeme istrage u Osijeku. Zato se sada vodi proces protiv njega u advokatskoj komori. Sad se pojavio i u slučaju 'Hasić'. Recimo, on je meni u jednom telefonskom razgovoru prije nekoliko mjeseci rekao: 'Zapamtit ćete vi Radića'. Te riječi oslikavaju njegovo djelovanje. On radi za agente kojima nije cilj razvoj mladih nogometaša, nego otimačina onoga što su drugi stvorili. Ipak, nisam zadovoljan i sretan i ne mogu odbraniti neke postupke Dinama. Ali s ljudima poput Radića i onih koji stoje iza njega Dinamo mora naći pravni način za obračun. Ja bih ga našao...", kazao je Mamić.

Podsjećamo, nepravomoćno osuđeni Dinamov savjetnik već duže vrijeme se nalazi na teritoriji BiH nakon što je osuđen na 6,5 godina zatvora, ali s obzirom na to da posjeduje i državljanstvo BiH, on nije izručen zemlji koja ga potražuje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: