Nogomet
0

Malonogometna utakmica reprezentacija svećenika iz Hrvatske i BiH

FENA
U sklopu sedmice solidarnosti reprezentacije svećenika iz Hrvatske i BiH odigrat će 7. marta u Domu sportova u Zagrebu malonogometnu utakmicu, javlja KTA.

"U sklopu sedmice solidarnosti s Crkvom u BiH, koji će se održavati od 4. do 11. martaa, a želeći što više senzibilizirati javnost u Hrvatskoj na potrebe i probleme našega naroda u BiH, Hrvatska reprezentacija katoličkih svećenika pozvala je svoje kolege svećenike na prijateljsku nogometnu utakmicu", kazao je kapetan hrvatske reprezentacije fra Žarko Relota.

Po njegovim riječima, svećenici iz BiH i iz Hrvatske započeli su prije četiri godine "nogometna" druženja, a danas je gotovo nemoguće zamisliti neki važniji događaj crkvene naravi bez susreta tih dviju reprezentacija.

Tako se i ova utakmica uklapa u već postojeće prijateljske, kolegijalne, svećeničke i ljudske odnose svojstvene ovim reprezentacijama. Ovoga puta susret će biti posebno obogaćen željom i nastojanjem da naša domovina Hrvatska uvijek razmišlja o svom narodu u susjednoj nam državi, te o oblicima pomoći i o načinima na koje je sve moguće pokazati svoju ljudsku i kršćansku osjetljivost za potrebite, kazao je fra Žarko.