Borba za četvrfinale
56

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH upisala nove pobjede na SP u Meksiku

Klix.ba
Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH odlično je startala na Svjetskom prvenstvu beskućnika u Meksiku, gdje je odnijela pobjedu i u prve dvije utakmice druge grupne faze u grupi C.

Savladana je reprezentacija Rumunije rezultatom 7:4. a još jedna lijepa predstava naše ekipe odigrala se i protiv Bugarske, gdje su naši momci savladali protivnika rezultatom 8:4.

“I nakon tri dana te šest odigranih utakmica naši momci još nijednom nisu teren napustili pognutih glava. Njihova odlična igra nas veoma raduje i veoma smo ponosni na sve ono što oni prikazuju kako na terenu tako i izvan njega", izjavili su iz Udruženja MFS-EMMAUS-a.

Projekt malonogometne reprezentacije beskućnika BiH je socijalni projekt koji koristi snagu sporta kao osnovno sredstvo za pozitivnu promjenu i doživljaje za ljude sa margine svakog društva u kome se on realizuje. Udruženje MFS-EMMAUS iz Doboj Istoka kao nosioc ovog projekta u BiH jedan je od članica mreže Homeless World Cupa koju čine partneri iz 74 zemlje svijeta.

Igrači, zapravo učesnici u projektu, mladi su ljudi iz socijalno ranjivih i marginaliziranih grupa društva među kojima su beskućnici, prognana i raseljena lica, djeca bez roditeljskog staranja, korisnici smješteni u kolektivnim i izbjegličkim naseljima, kao i pripadnici manjina.