Trener Borussije Dortmund
36

Malo poznati detalji iz života Edina Terzića: U braku s bivšom nogometašicom, vjenčali se u dvorcu

H. H.
Kora Wölm i Edin Terzić vjenčali su se 3. augusta 2013. u dvorcu Nordkirchen (Foto: Mira Otto)
Kora Wölm i Edin Terzić vjenčali su se 3. augusta 2013. u dvorcu Nordkirchen (Foto: Mira Otto)
Kao i mnoge njegove kolege iz Bundeslige, trener Borussije Dortmund Edin Terzić (40) svoj privatni život radije drži podalje od očiju javnosti, a njemačke medije zaintrigirala je prošlosedmična priča uoči derbija protiv Schalkea.

Trener Schalkea Thomas Reis (49) iznenadio je na TV-u prošle nedjelje kada su ga nakon derbija protiv Borussije Dortmund (2:2) pitali o njegovoj vezi s Edinom Terzićem (40). Njih dvojica imaju zanimljivu poveznicu, a riječ je o gospođi Terzić.

Reis je otkrio da je svojevremeno trenirao suprugu Edina Terzića u Bochumu.

"Zanimljivo je da sam jednom trenirao ženski tim Bochuma deset nedjelja. Edinova supruga tada je bila članica mog tima. Zato smo se smijali. Svijet je tako mali", kazao je Reis.

Iako trener Schalkea dobro poznaje Terzićevu suprugu Koru Wölm (39), o njoj javnost gotovo ništa ne zna.

Činjenica je da su u braku od 2013. godine, a vjenčanje je održano u dvorcu Nordkirchen sa istaknutim gostima, uključujući legendarnog nogometaša Borussije Larsa Rickena.

Terzić, koji ima bh. korijene, porodični je čovjek. On i Kora imaju dvije male kćeri, ali svoj život "ljubomorno" čuvaju za sebe. Zajednički javni nastupi su rijetki, jer Terzić želi da striktno odvoji privatni život i posao.

Njih dvoje su se upoznali dok su studirali sport na Univerzitetu Ruhr u Bochumu. Kora je i sama igrala nogomet za VfL Bochum, a danas i sama prisustvuje Edinovim utakmicama u Dortmundu.

Inače, Terzić je ostvario mnoge važne kontakte na fakultetu. Jedan od njegovih kolega učenika i dalje je porodični prijatelj i bivši trener Hanes Volf (41).

Među najbliže prijatelje spada i Slaven Bilić (54). Obojica su zajedno radili u Bešiktašu (2013.-2015.) i West Hamu (2015.-2017.) i imaju visoko mišljenje jedan o drugom.

A kako je kod kuće u porodici zaluđenoj sportom? Kažu da su biciklizam i igranje tenisa među hobijima trenera Borussije van nogometnog terena, a u trenucima opuštanja sluša muziku.

Terzić često svoje (nogometne) misli zapisuje kako bi se organizovao i ne bi ništa zaboravio. On ima neku vrstu male privatne medijateke pri ruci kroz svoj nogometni posao.

Terzić je porijeklom iz BiH, a rođen je u Njemačkoj. Nakon igračke karijere tokom koje je nastupao uglavnom za niželigaške klubove, 2010. godine je počeo raditi kao trener u omladinskim kategorijama Borussije Dortmund.

Jedno vrijeme bio je pomoćnik Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu, a već drugi put je na klupi Borussije s kojom je do sada osvojio Kup.