Trener Tuzlaka
2

Malkočević: Omladinci Slobode svake godine ostvaruju dobre rezultate

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Juniori Slobode zauzimaju treće mjesto na tabeli Premijer omladinske lige BiH s 25 bodova, a šef omladinskog pogona Tuzlaka Sakib Malkočević ističe kako je njegova ekipa svake godine u vrhu tabele kada je riječ o omladinskom fudbalu.

"Možemo biti zadovoljni našim plasmanom i ove sezone. Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Sloboda već godinama ostvaruju najbolje rezultate u juniorskoj ligi. Osim rezultata, naš veliku uspjeh je u tome što imamo sedam juniora koji konkurišu za prvi tim, a neki su i standardni prvotimci. Bilo bi dobro doći i do titule, jer rezultati koje je Željezničar ove godine ostvario u Omladinskoj Ligi prvaka sigurno inspirišu i druge ekipe te bi bilo dobro i za nas u Slobodi kada bismo nešto slično ostvarili", rekao je Malkočević za službenu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Ovaj stručnjak je prokomentarisao i pripreme.

"Nekoliko igrača je radilo i s prvim timom. Nismo išli u toplije krajeve gdje su tereni u ovo doba godine bolji, već smo kompletne pripreme odradili u Tuzli na pomoćnom terenu stadiona Tušanj. Odigrali smo i neke kontrolne utakmice i nadam se da ćemo spremno dočekati nastavak takmičenja", kazao je Malkočević, a onda podvukao da očekuje još bolje igre juniora Slobode u nastavku sezone.

"Sarajevo i Željezničar u ovom trenutku imaju kvalitetnije ekipe u odnosu na nas, što pokazuje i trenutno stanje na tabeli. Međutim, u ovom takmičenju svaka utakmica je zanimljiva i svako može svakoga da pobijedi. Također, moram da istaknem da je i suđenje veoma dobro. Što se tiče Slobode, očekujem još bolje igre na proljeće. Sarajevo i Željezničar jesu u prednosti, ali ako nam se ukaže prilika za bolji plasman iskoristit ćemo je", istakao je Malkočević.

Slobodu u prvo kolu proljetnog dijela prvenstva očekuje teško gostovanje protiv Sarajeva.

"Naš protivnik u prvom kolu je trenutno ubjedljivo prvi tim na tabeli. Mi u Sarajevu nemamo šta da izgubimo. Ako budemo bili u najjačem sastavu možemo odigrati dobru utakmicu i doći do pozitivnog rezultata", rekao je Malkočević.

Saša Maksimović je sa 13 golova prvi strijelac ekipe, a slijedi ga Dino Hodžić sa šest. Amer Kasumović je postigao tri, Kenin Devedžić, Eldin Omerović i Adin Omić po dva, a Alen Kurtalić, Amar Beganović, Ajdin Čičkušić, Armin Hodžić, Admir Kapidžić i Amar Nišić po jedan pogodak.