Nogomet
80

Mali navijač Aston Ville u pismu zamolio Mourinha da preuzme klub, Portugalac mu odgovorio

Klix.ba
Chelsea je u engleskoj Premierligi gotovo nezaustavljiv, a Aston Villa "tone" veoma brzo. Zbog toga je mladi navijač Ville Jude Branson ljut na sada već bivšeg menadžera svog omiljenog kluba Paula Lamberta, pa je odlučio potražiti rješenje. Napisao je pismo menadžeru Chelseaja Joseu Mourinhu i zamolio ga da preuzme Aston Villu, ali i da povede Diega Costu sa sobom.

"Dragi gospodine Mourinho. Zovem se Jude, imam šest godina i navijam za Aston Villu. Vi ste moj omiljeni menadžer. Molim Vas, možete li doći i preuzeti Aston Villu i sa sobom povesti Diega Costu? Potrebna nam je pomoć. Hvala Vam, Jude Branson", napisao je dječak.

Njegov otac, koji je također navijač Aston Ville, za Birmingham News je rekao da želja njegovog sina nije ostvarena, ali da je umjesto toga dobio potpisanu Mourinhovu fotografiju.

"Jude je danas prijatno iznenađen kada se vratio iz škole. Jose Mourinho mu je poslao potpisanu fotografiju. Uokvirit ćemo je i okačiti na zid u njegovoj sobi. Lijepo je to što je Mourinho pročitao pismo, a možda će i jednog dana doći u Aston Villu", izjavio je otac dječaka Judea.