Izviždan na oproštaju
0

Maldini: 'Razočarali su me klupski čelnici'

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zvižduci Milanovoj ikoni Paolu Maldiniju na njegovoj oproštajnoj utakmici na San Siru od navijača smještenih na sjevernoj tribini Curca Sud, i dalje su zanimljiva tema u talijanskim medijima.

Vođa najžešćih Milanovih Ultrasa Giancarlo Capelli objasnio je da njegova grupa nije negodovala protiv Maldinija kao igrača, već kao osobe.

  • Prvi sukob s navijačima Maldini je imao nakon utakmice Milan-Rosenborg 1996. godine, ali vrhunac sukoba dogodio se nakon finala u Istanbulu (Liga prvaka, sezona 2004/05) kada nas je nazvao plaćenicima i propalicama – objasnio je Capelli.

Milan je na San Siru izgubio od Rome s 3-2 u nedjelju, a Maldini je nakon utakmice otrčao počasni krug. Veći dio San Sira ispratio ga je ovacijama, ali ne i Ultrasi.

  • Ne znam i ne razumijem zašto su uništili moj oproštaj, doista ne znam. Uvijek sam se jednako ponašao, u skladu sa svojim principima koji, prije svega, sadrže respekt prema svim ljudima. Ničim nikad nisam izazivao navijače – objašnjava Maldini.

Kaže da ga u cijeloj priči posebno smeta izostanak reakcije vodećih klupskih struktura.

  • Razočarala me ''tišina'' iz kluba. Niko nije rekao niti riječ o tome, od predsjednika naniže. Svi šute kao da se ništa nije dogodilo. Možda sam ja idealist, ali mislim da bi se klub kao Milan morao ograditi od takvih epizoda – ogorčen je Maldini.

Kada je nakon utakmice s Romom trčao počasni krug, ironično je zapljeskao navijačima koji su skandiranjima i transparentima sugerisali da ''je samo jedan kapiten'' – Franco Baresi.

  • Bila je to spontana reakcija, možda sam i pogriješio što sam to učinio. No, bio sam pogođen, pa sam poslao odgovor na nešto što se planiralo danima ili mjesecima, možda čak i godinama! Ja sam senzibilan čovjek, davao sam cijelu karijeru sve od sebe u dresu ''rossonera''. Definitivno sam ponosan što nisam poput tih navijača, što nisam jedan od njih!