Trener Borca
300

Maksimović: Budili su nas u pola četiri, a na meču 500 ljudi uprkos policijskom satu

N. K.
Marko Maksimović (Foto: Screenshot)
Marko Maksimović (Foto: Screenshot)
Trener Borca Marko Maksimović nakon večerašnjeg remija Veleža i banjalučkog kluba na stadionu Rođeni (1:1) istakao je neprijatnu situaciju koju su sinoć doživjeli u Mostaru te posebno spomenuo domaće navijače koji su bili u blizini tokom samog meča.
"Bio je ovo pravi derbi. Nakon puno vremena Borac i Velež su na tom mjestu na kojem jesu. Uvertira je bila teška. Došli smo apsolutno da pobijedimo. Imali smo problema jer smo morali praviti dvije izmjene zbog povreda. Pohvalio bih obje ekipe", rekao je Maksimović o samoj utakmici.

Trener Borca je rekao da poštuje Velež, ali da nije zadovoljan.

"Morate znati da smo sinoć imali buđenje u pola četiri. Moram napomenuti te stvari. Obično to treneri pričaju kad izgube, evo ja pričam nakon neriješenog rezultata i kada sam zadovoljan. Policijski je sat, a na tribinama 500 ljudi. Meni to ne smeta. Volio bih da je stadion pun", poručio je Maksimović.

Razlika na vrhu tabele ostala kao i prije utakmice. Borac na prvom mjestu pet kola prije kraja prvenstva ima 54 boda, a Velež 52.

Velež u narednom kolu gostuje Zrinjskom u mostarskom gradskom derbiju, dok Borca očekuje dosta lakša utakmica protiv Krupe na domaćem terenu.