Antologijski dueli
35

Makelele o Ronaldinhu: Zaprijetio sam mu slanjem u bolnicu, a onda mi se izvinio

Klix.ba
Ronaldinho i Makelele u duelu (Foto: EPA-EFE)
Ronaldinho i Makelele u duelu (Foto: EPA-EFE)
Brazilski čarobnjak Ronaldinho je bio jedan od neuhvatljivih majstora igre, ali nije svakome bilo prijatno gledati njegovu magiju, pogotovo ako biste se našli na protivničkoj strani.

Upravo takve velike borbe Ronaldinho je vodio s jednim od najboljih zadnjih veznjaka svih vremena Claudeom Makeleleom, koji je za RMC govorio o tim antologijskim duelima, ali i kako je "smirio" Brazilca.

"Zinedine Zidane je bio umjetnik koji je svakim potezom igrao nogomet unaprijed i radio nešto korisno za ekipu. Nema se šta više reći o njemu. Ista stvar je bila i sa Ronaldinhom, dok to nije počeo zloupotrebljavati. Sakrije ti loptu i onda ono njegovo la-la-la. Rekao sam mu tada: 'Hej mali, nemam ništa protiv da me predriblaš normalno. Međutim, ukoliko nastaviš s tim trikovima s konzole, poslat ću te u bolnicu!' I znate šta je uradio? Dao mi je loptu i izvinio mi se", rekao je Makelele.

Dvojac je najveće borbe vodio dok su branili boje Chelseaja i Barcelone te u reprezentativnim dresovima, a očito je da znaju pokazati kako se cijeni kvalitet rivala.

Podsjetimo, Ronaldinjo je prije tri godine sastavljao idealni tim igrača iz perioda dok je igrao, a na poziciji zadnjeg veznog svrstao je upravo Makelelea.