Velike ambicije premijerligaša
0

Makedonci Osmani i Blažeski nova pojačanja Olimpica

Sarajevo-x.com
Minas Osmani i Tomislav Blažeski nova su velika pojačanja najmlađeg sarajevskog premijerligaša Olimpica.

Iskusni Osmani ranije je nastupao za Rabotnički, Vardar, Reova, Besa, Milano, Cementarnica, Sloga i Tikveš. Za mlađe selekcije Makedonije sakupio je 30 nastupa u kojima je postigao sedam golova, a trenutno je potencijalni A reprezentativac Makedonije. U UEFA-inim takmičenjima do sada je sakupio više od 12 nastupa. U Olimpic dolazi iz albanske Bese.

"S obzirom da sam imao mnogo ponuda, kako iz Makedonije, tako i iz drugih zemalja, menadžer Zoran Anđelković me je informisao i predložio da dođem u Olimpic jer je jedan od najorganizovanijih klubova na ovim prostorima i da se moje ambicije podudaraju sa ambicijama Olimpica, koji pretenduje na visok plasman u domaćem prvenstvu i izlazak na evropsku scenu. To je jedan od razloga što sam se odlučio da dođem i prihvatim ponudu gospodina Gracića i priključim se najmlađem sarajevskom premijerligašu. Nadam se da će predstojeća sezona da bude odlična i za mene i za Olimpic i da ću da dam svoj doprinos sa ostalima u klubu u ostvarivanju klupskih ambicija", izjavio je Osmani po dolasku u Sarajevo.

"Prvi put sam u Sarajevu i nadam se da ću ostaviti dobar utisak i mogu obećati da ću na svakoj utakmici raditi ono što najbolje znam, a to je da ću uvijek pružati svoj maksimum", zaključio je Osmani.

Druga velika akvizicija je mladi reprezentativac Makedonije, Tomislav Blažeski. On je do sada osam puta nosio dres sa državnim grbom Makedonije. Ovaj poluvalentni defanzivni igrač u Olimpic dolazi iz Bregalnice za koju je nastupao zadnje tri godine.

"Nakon tri godine provedene u Bregalnici osjetio sam da je vrijeme da krenem dalje. U mnoštvu ponuda izabrao sam Olimpic jer mi je moj menadžer Zoran Anđelković rekao da je ovo klub u sa velikim ambicijama i sa odličnom organizacijom. Sretan sam da ću karijeru nastaviti upravo u ovom klubu. Iskren da budem, o Premijer ligi BiH i ne znam baš mnogo, ali znam da je Olimpic u zadnje dvije sezone mnogo napredovao i siguran sam da će naredna sezona biti do sada najbolja za ovaj klub. Došao sam sa velikim ambicijama i sa Olimpicom želim izboriti visok plasman na domaćoj tabeli i tako izboriti plasman u UEFA-ina tamičenja. Mnogo mi je drago da sam novi stanovnik Sarajeva i mogu obećati da ću sav svoj talenat, znanje i iskustvo uskladiti sa klupskim ambicijama", izjavio je Blažeski za oficijelni web-sajt FK Olimpic.

Osmani je potpisao na dvije, dok će Blažeski naredne tri godine biti član Olimpica.