19. kolo PL BiH
13

Majstorije Šovšića i Ubiparipa za pobjede Zrinjskog i Tuzla Cityja, Mladost bolja od Čelika

E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
Zrinjski - Radnik (Foto: R. D./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog, Tuzla Cityja i Mladosti pobjedama su završili jesenji dio Premijer lige BiH.
Zrinjski je savladao Radnik rezultatom 1:0. Plemići su napadali tokom čitavog susreta, ali su se godti uspješno branili sat vremena.

U 61. minuti lopta je nakon duge akcije došla do Šovišića koji je šutirao silovito lijevom nogom sa ivice kaznenog prostora i poslao loptu u same rašlje za 1:0 i tri boda.

Tuzla City je pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0. Susret na Tušnju bio je veoma otvoren, a pogodak odluke viđen je u 49. minuti susreta.

Ubiparip je šutirao i postigao fenomenalan pogodak iz slobodnjaka.

Mladost je nadigrala Čelik rezultatom 4:2 nakon preokreta. Čelik je poveo u 11. minuti nakon kontranapada kojeg je u pogodak pretvorio Mahmutovića. Mladost je u finišu prvog poluvremena stigla do poravnanja, kada je Vazda pogodio za 1:1.

Čelik je ponovo stigao u vodstvo u 54. minuti, a svoj drugi pogodak na susretu je postigao Mahmutović. Samo četiri minute kasnije Atajić je iz penala poravnao na 2:2.

Mladost je stigla do preokreta u 70. minuti, a u strijelce se upisao Hadžić. Konačnih 4:2 postavio je Dragutonović eurogolom iz voleja u posljednjim trenucima meča.