Bundesliga
14

Mainz poveo protiv Bayerna pa Allianz Arenu napustio sa šest golova u mreži

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna ostvarila je ubjedljivu pobjedu u meču 3. kola njemačke Bundeslige protiv Mainza na svom terenu, a konačni rezultat glasio je 6:1.

Stvari po ekipu Nike Kovača nisu krenule baš najbolje s obzirom na to da su gosti već u šestoj minuti stigli u vodstvo. Nakon centaršuta Pierre-Gabriela s desne strane, Boetius glavom matira Neuera i dovodi svoju ekipu u vodstvo.

Taj rezultat na semaforu je bio sve do 36. minute, a onda asistenciju Perišića u pogodak pretvara Pavard. Devet minuta nakon toga, Alaba iz slobodnog udarca sjajno pogađa za preokret Bavaraca, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je na terenu bio samo jedan tim, a Bayern je uspio postići još četiri pogotka. Prvo je Perišić u 54. minuti pogodio za 3:1, zatim Coman u 64. za 4:1, a preostala dva gola postigli su Lewandowski i Davies pred sam kraj meča.

Schalke je rezultatom 3:0 porazio Herthu na svom terenu, dok je Koln u gostima bio bolji od Freibruga sa 2:1. Wolfsburg i Paderborn su odigrali bez pobjednika (1:1), kao i Bayer i Hoffenheim (0:0).