Osvježenje u ekipi
9

Mahrez napušta Manchester City, ali je Guardiola već pronašao zamjenu vrijednu 60 miliona eura

K. H.
Riyad Mahrez i Pep Guardiola
Riyad Mahrez i Pep Guardiola
Engleski mediji pišu da je Manchester City već pronašao zamjenu za Riyada Mahreza koji odlazi u Saudijsku Arabiju, a da će tim Pepa Guardiole pojačati krilni igrač Barcelone - Raphinha.

Ovaj Brazilac je prošle godine napustio Leeds i za 58 miliona eura pojačao Barcelonu, iako je interes u tom trenutku pokazao i Arsenal. Na kraju, krilni napadač "slijedio je svoje snove" i isključivo je tražio transfer u Barcelonu, što mu se na kraju i ispunilo.

Iako je odigrao dobru sezonu u dresu ovog katalonskog kluba, s kojim je osvojio i titulu prvaka Španije, Raphinha nije u potpunosti ispunio velika očekivanja navijača i čelnika Barcelone, pa tako nakon 10 pogodaka u 50 nastupa bi mogao napustiti klub.

S tim u vezi, iako se opet dovodio u vezu s Arsenalom, Raphinha bi karijeru mogao nastaviti u redovima Manchester Cityja, kojeg će u narednim danima i zvanično napustiti Alžirac Riyad Mahrez.

On će, nakon golmana Edouarda Mendyja iz Chelseaja i Roberta Firmina iz Liverpoola, postati novi igrač saudijskog Al-Ahlija. Mahrez bi u novom klubu trebao zaraditi 50 miliona eura za dvogodišnju saradnju.

Vrijednost Raphinhe trenutno je procijenjena na 60 miliona eura i izvjesno je da bi nešto slično tome Manchester City trebao platiti Barceloni za usluge ovog igrača.