Premiership
5

Mahrez donio bod Leicesteru protiv West Bromwicha

Piše: K. H.
U posljednjem meču 8. kola Premiershipa Leicester City je na King Power stadionu upisao remi protiv West Bromwich Albiona (1:1).

Nakon opreznog početka meča i jedne i druge ekipe prvu pravu priliku gledaoci na King Poweru vidjeli su u 36. minuti kada je Simpson šutirao, ali golman WBA-a Myhill odbranio je njegov udarac.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi već u trećoj minuti drugog poluvremena Maguire šutirao prema golu gostiju, ali Myhill je još jednom bio na pravom mjestu.

Kazna za promašaje Lisica stigla je u 63. minuti kada Nacer Chadli postiže prelijep pogodak nakon što je s nekih 25 metara iz slobodnog udarca savladao nemoćnog Schmeichela.

Leicester je uspio izvuću bod u ovom meču nakon što je Riyad Mahrez u 80. minuti na asistenciju Islama Slimanija postavio konačnih 1:1.

Popularne Lisice su nastavile svoj očajni niz koji sada iznosi šest mečeva bez pobjede. I WBA također ima niz od šest ligaških mečeva bez pobjede, ali do sada je skupio dvije pobjede i ukupno 10 bodova u prvenstvu te se nalazi na 10. mjestu, dok je Leicester sa samo jednom pobjedom 18. na tabeli sa šest osvojenih bodova.

Tabela: